Bij de DSB is van alles mogelijk. Zoek je vermaak buiten je studie om? Kom dan langs bij de vele borrels en feesten door het jaar heen. Op zoek naar verbreding buiten je studie door te sporten, organisatorische kennis op te doen in commissies of ontdek je graag een nieuwe hobby? Dat kan allemaal. En is het er nog niet, dan hoef je maar een paar enthousiaste leden te zoeken en in een mum van tijd zet je het zelf neer!

pand

Feesten en Borrels

Heel het jaar door is er altijd wat te doen bij de DSB. Zeker vier keer per week ben je als lid welkom om te borrelen aan de bar. Elk kwartaal is er een open feest en twee keer per jaar organiseren we feestweken om onze verjaardag en die van ons pand te vieren. Die feestweken bestaan uit een tweetal weken aan evenementen, feesten en de mooiste borrels. En een keer per vijf jaar pakken we extra groot uit in ons lustrum! Afgelopen lustrum zijn er vijf weken aan evenementen georganiseerd om te vieren dat we 125 jaar bestonden!

pand

Sporten

We hebben meerdere leden die veel sporten naast hun studie en studentenleven. Je kan bij DSB sporten bij een van onze onderverenigingen, maar we hebben ook leden die lid zijn van een sportvereniging. Dit is een goede manier om toch een beetje sportief blijven naast het studeren en verenigingsleven.

Sporten bij DSB doe je vooral voor je eigen plezier. Er zijn altijd wel een paar leden te vinden om jouw favoriete sport mee te beoefenen en met een beetje geluk bestaat er al een ondervereniging voor. Deze onderverenigingen helpen bij het opzetten van georganiseerde trainingen of wedstrijden voor bepaalde sporten, waar je als lid altijd aan mee kan doen. Hierbij geldt fanatiekheid helpt en is ook zeker goed aanwezig onder de leden, maar het motto blijft altijd ‘meedoen is belangrijker dan winnen’.

issa

Issa heeft veel gesoftbald naast haar studentenleven.

Op de middelbare school heb ik altijd veel gesoftbald en dat heb ik in mijn tweede jaar in Delft ook weer opgepakt. Ik speelde bij de lokale club van Delft, waar ik twee keer in de week trainde en op zaterdag nog wedstrijden speelde. Het kostte wel wat planning om te zorgen dat ik het kon combineren, maar omdat de trainingsdagen verschilde van de standaard DSB borrelavond, ging het prima.

pand

Onderverenigingen

DSB kent veel verschillende onderverenigingen. Houd je van sporten, speel je graag in een band of wil je leren bierbrouwen? Sluit je aan bij een van onze onderverenigingen en verbreed jezelf!

nils

Nils is bestuur van onze sport ondervereniging.

Door te sporten bij de DSB houdt je ten eerste je lichaam gezond maar het biedt ook de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Vaak blijven mensen na het sporten nog even hangen voor de derde helft of gaan ze door naar de DSB om daar te borrelen. Zelf voetbal ik vaak op de maandagavond, dan spelen studententeams tegen elkaar in een kleine competitie. Zo kan ik het goed combineren met overdag studeren en heb je ook nog tijd om in het weekend naar je ouders te gaan.

pand

Commissies

Wil jij graag jezelf ontwikkelen en je organisatie skills verbeteren? We hebben verschillende commissies, waar je ook als eerstejaars bij kan. Het is altijd supergezellig en je leert gelijk meer mensen binnen de vereniging kennen.

Combineren

janna

Janna deed in haar eerste jaar bij de DSB ook een parttime bestuur bij haar sportvereniging.

Tijdens mijn eerste jaar bij DSB was ik zowel bezig met het afronden van mijn bachelor (ik was aankomend vijfdejaars student toen ik lid werd!) als met mijn functie in een parttime bestuur van een sportvereniging. Waar ik bij de sportvereniging met de hamer zwaaide, was ik bij DSB weer een eerstejaars. Op maandag en donderdag begeleidde ik trainingen, op dinsdag was ik afwisselend bij mijn sportvereniging of thuis. Woensdag, de drukste borreldag bij DSB, was daardoor de ideale dag voor mij om te borrelen. En stiekem kwam ik ook nog wel eens langs op de borrel nadat ik 60 km gefietst had… Ik ben blij dat ik dit heb kunnen combineren, niet alleen vanwege mijn persoonlijke ontwikkeling, maar zeker ook om lekker in beweging te blijven naast de borrels!

laetitia

Laetitia deed naast haar eerste jaar Technische Bestuurskunde ook verschillende commissies.

Terwijl ik begon aan mijn eerste jaar Technische Bestuurskunde was ik ook bezig als commissie bij de DSB, waar ik samen met drie andere het jaarboek maakte. Tegelijkertijd was ik actief in de acquisitiecommissie (die focust op het binnenhalen van sponsoren) en de kascommissie (die houdt de financiën van de vereniging in de gaten). Omdat al die commissies parttime zijn en verschillende werkdrukken hebben, was dit goed te combineren met het halen van mijn BSA. Ik vind het leuk om betrokken te zijn bij commissies om zo naast mijn studie ook wat anders te doen.