Gezellig staat centraal

De Delftsche Studenten Bond is een gezelligheidsvereniging. Dat betekend dat wij zorgen dat er meer te doen is dan alleen studeren in Delft, en veel meer. Door het jaar heen organiseren we meerdere weken aan activiteiten, waaronder onze Dies en Tyche Dies. Dit zijn de verjaardagen van onze vereniging en die van ons pand. Elke vijf jaar pakken we extra groot uit met het Lustrum, die altijd samenvalt met het Tychelustrum. In 2027 is het volgend lustrum!

Tyche

Tychedies

2 Weken feest in april

Al jaar zijn wij trotse eigenaar van een prachtig monumentaal pand aan de Oude Delft 123. Onze sociëteit draagt de naam Tyché (de Griekse godin van het lot) en door leden wordt het pand vaak de Kroeg genoemd.

Dies

Dies

2 Weken feest in november

Bij DSB kun je veel doen. Van commissies tot onderverenigingen, voor iedereen is er iets te doen. Wil jij graag sporten met andere leden of gave feesten organiseren? Dat kan!

Lustrum

(Tyche) Lustrum

5 Weken feest door het jaar

Elke vijf jaar is er een Lustrum van de vereniging en een Lustrum van het pand. Deze worden natuurlijk extra groots gevierd. De commissie die hieraan werkt is vaak een jaar bezig om te zorgen voor vijf vette weken aan activiteiten door het jaar heen.

borrel

Meer dan alleen een borrel

Creatief vermaak, elke week weer

Elke week zijn er vier borrels waar iedereen welkom is. Op woensdag is bijna iedereen op de borrel te vinden, de andere dagen zijn rustiger en borrel je vaak met je eigen college. Ook worden er vaak themaborrels georganiseerd voor extra vermaak! Dit houdt in dat er net een extra spelelement aan de borrel wordt toegevoegd, of de zaal speciaal aangekleed wordt. De meest creatieve dingen worden bedacht, zoals het neerzetten van een auto in de borrelzaal (zie foto).

Wat als ik niet elke week wil gaan borrelen?

Dat kan prima! Wij hebben geen verplichte borrels na de KMT. Woensdag is de algemene borreldag en zijn de meeste leden aanwezig. Op andere dagen borrelen vaak een paar groeperingen per dag. Je bent altijd elke dag welkom om te komen borrelen, maar nooit verplicht. Als jij de dag erna een tentamen heeft snapt iedereen dat je nog even moet studeren. .

Op kamers

Heb jij altijd al op kamers willen wonen in een gezellig huis? Woon jij het liefst in een druk huis dat veel borrelt? Of liever gezellig met z'n tweeën of drieën? Onze leden wonen in huizen van alle soorten en maten en er komt vaak plek vrij voor eerstejaars.

Meer weten over huizen? Kijk dan hier!

Een biertje voor een euro

Studentenprijzen voor studentenfeesten

Vier keer per jaar organiseren wij open feesten waar alle studenten heen kunnen komen. Daarnaast zetten we ook nog feesten neer voor onze eigen leden en gaan we vaak naar de feesten die onze federatiegenoten (zusterverenigingen) in Utrecht, Wageningen, Eindhoven en Groningen geven!

fissa

Groot karakter

Ideaal aan de DSB is de grootte van de vereniging. Enerzijds zijn we zo groots dat we in staat zijn tot het neerzetten van de meest indrukwekkende dingen. Niets is te gek. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje door de foto’s van ons Lustrum (de verjaardag van de vereniging), dat we gevierd hebben met 5 weken geheel gevuld met activiteiten en feesten op de sociëteit en bij externe locaties. Anderzijds is de omvang beperkt genoeg om een persoonlijke sfeer op de vereniging te houden. Om dit ledenaantal op peil te houden, hanteren we het maximum van 120 nieuwe leden per jaar. Wees er dus op tijd bij om geen risico te lopen dat de inschrijvingen vol zijn!

Kan ik ook in mijn tweede jaar lid worden?

maima

Ja dit kan zeker, maar je mist wel de gezelligheid in je eerste jaar. Een groot van in je eerste jaar lid worden is hulp vinden bij studie van ouderejaars die het vak vaak een stuk beter beheersen dan jouw eigen jaargenoten.

Maima is in haar tweede jaar van Elektrotechniek lid geworden.

Ik dacht zelf in mijn eerste jaar dat ik de gezelligheid van een vereniging er niet bij zou kunnen hebben om ook mijn studie te halen. Echter heb ik bij alsnog elke week in het cafe van mijn studievereniging gezeten tijdens mijn eerste jaar. Daar daar merkte ik toch dat ik dat niet genoeg vond en graag meer sociale contacten op wilde doen. Voordat ik ging studeren wist ik al dat ik uiteindelijk bij een vereniging wilde, maar in mijn eerste jaar merkte ik ook dat dat voor mij echt onmisbaar was.