De DSB is een studentenvereniging, dus iedereen die er lid is, is net als jij ook gewoon met studeren bezig. Er wordt altijd ingespeeld op het programma van de TU Delft en hogescholen. Zo zijn grote evenementen en feesten vaak net na de tentamenweek.

Daarnaast kan de DSB juist een erg positieve invloed hebben op je studieresultaten. Je komt gemakkelijk in contact met ouderejaars van jouw studie, die je graag helpen als je ergens vragen over hebt. Regelmatig gaan er groepjes leden samen studeren. Dit is gezellig én motiverend! Wanneer de universiteitsbibliotheek en je faculteit druk zijn kun je ook studeren op de sociëteit. Onze flexwerkplekken zijn de ideale studielocatie: ruime bureaus met extra schermen in rustige ruimtes.

Tot slot is er ook nog onze eerstejaarscommissie die zich actief inzet om jou te begeleiden door het begin van je studententijd. Zij kunnen je helpen als je problemen hebt met je studie, maar staan ook voor je klaar als je bijvoorbeeld moeite hebt met het vinden van een huis.

pand

Is de UB weer te vol?

Bij de DSB is er genoeg ruimte om een studieplek te vinden!

Meerdere ruimtes in het pand kunnen overdag gebruikt worden om te studeren. Tijdens de tentamenperiode willen de studieplekken van de Universiteit nog wel eens vol zitten. Als lid van de DSB kun jij heel het jaar door een plekje reserveren om op de Sociëteit te studeren. En vanaf zes uur kun je meteen een maaltijd meepakken op de eettafel, ideaal!

Onze leden over studeren

Wat als ik meer uit mijn studie wil halen?

wiggert

Wiggert is een eerstejaars student Technische Wiskunde en Technische Natuurkunde.

Als dubbel student vond ik dat ik zelf moest beslissen over hoe ik de DSB ging aanpakken en hoe ik de studie ging aanpakken. Vroeg in het jaar realiseerde ik dat ik het heel leuk vond om met mijn groepering te borrelen en langzaam ging ik mijn studie wat flexibeler inplannen om ook lekker te kunnen borrelen. Maar dat was prima te doen omdat je toegang naar genoeg online opgenomen colleges die je kan terugkijken en ik vond het boek ook heel bruikbaar. De studie is prima te combineren met de DSB aangezien de DSB gemiddeld 1 a 2 avonden in je week opneemt als je dat zou willen. Studeren is combineren dus af en toe moet je keuzes maken maar met een beetje discipline kun je het altijd goed zelf inplannen.

Kan ik bij DSB gaan als ik aan mijn master begin?

Annabel is na haar hbo in Den Bosch haar master in Delft gaan doen en bij de DSB lid geworden.

De DSB is heel geschikt om tijdens je master tijd lid te worden, voor de verticale structuur kan je snel een klik vinden met leeftijdsnoten en mensen die in dezelfde studieperiode zitten. Wanneer je bijvoorbeeld als masterstudent voor het eerst in Delft komt, kan het lastig zijn om veel mensen te leren kennen omdat je voor het eerst in een nieuwe stad bent en een nieuwe studie. De DSB is daar een ideale plek voor, om veel mensen met verschillende interesses te leren kennen. Zelf in je mastertijd kan je vrienden voor het leven maken.

Hoe is het bij DSB voor hbo-studenten?

elke

Elke studeert Food, Commerce & Technology aan de Hogeschool InHolland in Delft

Als je op het HBO zit denk je misschien niet zo snel aan een studentenvereniging omdat je misschien denkt dat er veel mensen van de Universiteit zitten. Niets is minder waar! Er zitten meer HBO’ers bij een studentenvereniging dan je denkt. Het leuke is dat je contact hebt met zowel mensen van het HBO én de Universiteit. Zo leer je hoe het onderwijs er daar aan toe gaat maar leer je andere mensen ook hoe het op het HBO is. Als je het leuk vindt om met mensen contact te hebben die op verschillende niveau’s studeren, is dit zeker een aanrader! Studeren en lid zijn is prima te combineren. Als je overdag aan de studie werkt, heb je altijd een avondje vrij om te besteden aan de DSB.

Lijdt mijn studie onder het lidmaatschap?

Wij hebben een eerstejaarscommissie die erop let dat alle eerstejaars naast het borrelen ook aandacht geven aan hun studie en helpen bij het halen van het BSA. Zo worden er studieweekenden georganiseerd en kun je gekoppeld worden aan een ouderejaars die je kan helpen bij lastige vakken. Verder blijft het je eigen verantwoordelijkheid en ‘studeren is combineren’. Maar je kan altijd bij iemand om hulp vragen en studie staat op de eerste plek.

pand

De DSB helpt je met je studie

De Eerstejaarscommissie houdt een oogje in het zeil.

De Eerstejaarscommissie is een commissie die betrokken is bij de eerstejaars vanaf het eerste moment dat ze aankomen bij de DSB. Zo zorgen zij dat jij je plek vindt binnen de vereniging en helpen ze daarna bij jouw studie. Je kan aan een ouderejaars worden gekoppeld die je kan helpen bij een lastig vak.