Bondshuizen

Geen zin in instemmingen waar 20 mensen voor dezelfde kamer komen? Geen zin om bij random mensen in een kamer te komen?

Als DSB-lid kun je met slechts een klein beetje zoekwerk aan een kamer komen of een eigen bondshuis oprichten met college-genoten. De binnenstad van Delft en daarbuiten kent vele huizen bewoond door DSBers. Vrouwen-, mannen- of gemengde huizen, met elk hun eigen sfeer.

Hoe vind ik een huis?

Elk jaar komen er in veel van de DSB-huizen kamers vrij. De manier waarop zij nieuwe huisgenoten zoeken verschilt per huis. Voor sommige huizen word je door de bewoners gevraagd. Andere huizen houden een instemming, je kunt dan langs gaan en van de mensen die langs zijn geweest kiezen zij de persoon die het het best bij ze past. De kans dat je als lid snel een goede kamer vindt is erg groot.

lorenzo

Lorenzo is op kamers gegaan tijdens de corona intelligente lockdown.

Ik ben op kamers gegaan in corona tijd, en dat zou ik iedereen aanraden. Zo kon ik alsnog mijn sociale leven op peil houden en mijn vrienden nog steeds zien. In eerste instantie wilde ik nog niet op kamers omdat ik graag nog even wilde blijven thuiswonen, maar de lockdown heeft mij niet tegengehouden om te gaan zoeken naar kamers.

Kan ik DSB combineren met thuis wonen?

sam

Sam heeft als eerstejaars nog geruime tijd thuis gewoond tot ze uiteindelijk op kamers is gegaan in Delft.

Zelfs als je wat verder weg woont is het zeker mogelijk lid te zijn van de DSB. Doordat de borrels vroeg beginnen, is er nooit een lange tijd om te overbruggen na college. Als je toch wat eerder klaar bent, is dit juist een mooie tijd om in de UB je huiswerk te maken of aan projecten te werken. Ook is er elke dag een mogelijkheid om ‘s Avonds goedkoop (en gezond) te eten op de vereniging, hierdoor hoef je ook niet tussendoor naar huis. Daarnaast is Delft ook goed bereikbaar met het OV, dus je kan altijd aan het eind van de avond een (nacht)trein pakken naar huis. Als je uiteindelijk toch besluit om in Delft te komen wonen, vind je snel een kamer in een van de bondshuizen.