Delftsche Studenten Bond

De DSB is een van de vele studentenverenigingen in Delft. Waarom kies je dan voor de DSB? Dat is heel simpel. In ons bestaan sinds 1897 hebben we van de DSB een geweldige vereniging gemaakt die in vele opzichten uniek is in Delft! Knallende feesten, leuke activiteiten en vrienden maken van verschillende studies en leeftijden. Dit alles kan op een manier die prima te combineren is met je studie.

Op de DSB kent iedereen elkaar en hangt er een persoonlijke sfeer. Als eerstejaars sta je direct midden in de vereniging. Door onze verticale structuur kom je al snel in contact met ouderejaars. Je wordt al vroeg uitgedaagd en betrokken bij de vele activiteiten die het hele jaar door worden georganiseerd. De Delftsche Studenten Bond in een paar woorden samengevat: hecht, uitbundig, creatief en gelijkwaardig.

Tyche

Al 70 jaar zijn wij trotse eigenaar van een prachtig monumentaal pand aan de Oude Delft 123. Onze sociëteit draagt de naam Tyché (de Griekse godin van het lot) en door leden wordt het pand vaak de Kroeg genoemd.

Feesten

Bij DSB kun je veel doen. Van commissies tot onderverenigingen, voor iedereen is er iets te doen. Wil jij graag sporten met andere leden of gave feesten organiseren? Dat kan!

Huizen

Heb jij altijd al op kamers willen wonen in een gezellig huis? Woon jij het liefst in een druk huis dat veel borrelt? Of liever gezellig met z'n tweeën of drieën? Onze leden wonen in huizen van alle soorten en maten en er komt vaak plek vrij voor eerstejaars.

fissa

Altijd wat te doen

De vetste borrels en feestjes

De DSB organiseert vier dagen in de week borrels. Waar, onder het genot van een lekker biertje, sterke verhalen worden gedeeld. Of je kunt naar een van onze talloze open feesten komen! En als een feest niet genoeg voor jou is hebben wij ook twee keer in het jaar een feestweek waarbij verenigingen uit heel nederland bij ons op bezoek komen om gezellig mee te feesten.

Unieke structuur

Bij de Delftsche Studenten Bond is iedereen gelijkwaardig en daarmee zijn we uniek in Delft. Op de DSB bestaat er een unieke verticale structuur met groeperingen genaamd ‘Colleges’, dit zijn vriendengroepen van verschillende jaargangen, die ieder jaar eerstejaars opnemen. Dankzij deze structuur kunnen eerstejaars gelijk hun plekje vinden midden in de vereniging.

Zodra je lid wordt ga je bij een college of richt je met jaargenoten een jaargroep op. Zo’n jaargroep kan dan weer uitbloeien tot een nieuw college door elk jaar weer nieuwe eerstejaars op te nemen.

Colleges komen een aantal keer in de week naar de sociëteit om met z’n allen te eten en te borrelen. De grootste feesten en de gekste activiteiten worden binnen en buiten de sociëteit neergezet, denk aan gala’s en open feesten, BBQ's en diners, maar ook aan een zwembad of een strand in de borrelzaal, lasergamen door het hele pand of een heel weekend een LAN-party op de eettafel. Colleges ondernemen ook gave activiteiten buiten de DSB, zoals lekker barbecueën, weekendjes weg, wintersport, zomervakantie of een avondje flink stappen!

Voor iedereen iets

De leukste onderverenigingen

Houd van sporten of muziek maken? Heb jij een grote passie voor bierbrouwen of debatteren? Bij onze onderverenigingen kan iedereen iets vinden wat hem of haar aanspreekt omzich verder te ontplooien. Zo kun je jouw hobby verder ontwikkelen of een nieuwe vinden!

band

Gelijkwaardigheid staat centraal

Wat de DSB zo speciaal maakt is haar verticale structuur. Als eerstejaars leer je hierdoor snel en gemakkelijk veel ouderejaars kennen, waardoor je direct in het midden van de vereniging staat. Ook kunnen deze leden je helpen met je studie, of als je bijvoorbeeld opzoek bent naar een huis. Je bent bij ons als eerstejaars een gelijkwaardig lid, je wordt betrokken bij alle activiteiten en hebt vele mogelijkheden op het gebied van sport, cultuur en commissies.