De DSB heeft tijdens de Coronatijd niet stilgezeten. Onze leden zijn altijd op zoek om er het beste van te maken. Ondanks dat niet alles mogelijk is proberen we zo goed mogelijk een mooie invulling te geven aan het studenteleven in deze lastige tijden.

Radio

Na een week van de intelligente lockdown heeft een van onze leden een radio platform opgezet. Tot het moment dat we weer open konden is er elke maandag en woensdag een uitzending geweest van Radio Tyche. Tijdens de shows konden leden inbellen om een mededeling te doen of een leuk verhaal te vertellen.

Al snel groeide de shows ook uit met thema's en kwamen er vrijdagavond talkshows bij. Het toppunt van de Radio werd bereikt met de Top 200. Na een week stemmen kwam er een dag lange uitzending van Radio Tyche die begon om 9.00 uur en eindigde om 1.00 uur 's nachts, met wel zo'n 10 verschillende presentatoren van de lijst.

Digitale borrels

Woensdag is normaliter voor ons de grote borreldag. Veel groeperingen hebben tijdens de intelligente lockdown nog elke week geborreld via Zoom. Elke dag beginnen met een koffiepraatje over videochat of 'samen lunchen' via internet, het is allemaal gebeurd.

Daarnaast hebben onze commissies en het bestuur zich hard ingezet om ook nog borrels te organiseren voor de hele vereniging, allemaal (tot zover mogelijk) vanaf thuis. Er zijn pubquizzen geweest, een bingo avond, digitale Koningsspelen en spelletjesavonden. Zo kon je toch nog iedereen spreken en ging je woensdagborrel toch gewoon door!

Fysieke borrels

Vanaf juni konden wij weer open met een aangepaste opstelling op onze eettafel. Met een reserveringsysteem kan je met vier mensen aan een tafel zitten, bijkletsen en eten bij onze eigen chefkok. Ook in de vakantie is er gewoon twee keer per week doorgeborreld.

Open borrels

Doordat de OWee er dit jaar anders uitziet is het voor aankomend eerstejaars lastiger orienteren op het verenigingsleven. Daarvoor hebben wij in de zomer open borrels neergezet binnen de maatregelen, zowel online als op onze sociëteit. Houd onze social media in de gaten en misschien zien wij jouw bij de volgende open borrel!